Terug
Menu

Video

Ilse Ruijters en Chinouk Thijssen

Chinouk

Najaar 2019

De Rotterdamse Chinouk Thijssen is Young Adult-thrillerauteur. In De nieuwe bibliotheek sprak ik met haar over de succesvolle trilogie ‘Truth or Dance’. Deze drie boeken geven je een inkijkje in de de wereld van klassiek ballet, waar de concurrentie letterlijk moordend is. Wat heeft Chinouk zelf met ballet? Hoe weet zij als dertiger jongeren te bereiken? En hoe is ze ooit begonnen met schrijven?

 

Patricia Snel

27 juni 2019

In de zomer van 2019 had ik een geweldig interview met thrillerschrijfster Patricia Snel voor de nieuwe videoserie ‘Een boek kan zoveel doen’. Ik vroeg Patricia onder andere naar haar boek ‘Perfect Match’. En naar drie boeken die haar geïnspireerd hebben. Zo horen we meer over ‘Pinkeltje’ en de ‘Decamerone’ van Boccaccio.

Samantha Stroombergen

14 juni

Begin juni 2019 interviewde ik collega- thrillerschrijfster Samantha Stroombergen voor de nieuwe videoserie ‘Een boek kan zoveel doen’. Ik vroeg haar onder andere naar haar boek ‘De Witte Kamer’. Diezelfde middag kreeg Samantha te horen dat zij met dit boek de winnaar was van de BookSpot Gouden Strop 2019! Nogmaals gefeliciteerd Samantha!

Thomas Olde Heuvelt

7 juni 2019

Een boek kan zoveel doen … Begin juni interviewde ik Thomas Olde Heuvelt over het succes van zijn boek Hex, zijn nieuwe boek Echo en de boeken die hem inspireerden om de schrijver te worden die hij nu is. Thomas is ook de auteur van ‘Dolores Dolly Poppedijn’, het geschenkboek dat hij schreef voor de Spannende Boeken Weken, die nog tot en met vrijdag 21 juni duren.