Terug
Menu

Interviews

Weg van Almere

Er wordt 138 kilometer nieuw asfalt gelegd op het traject A1/A6. Maar liefst 1 miljoen ton! Wat betekent dit voor Almere als woon- en werkstad? Burgemeester Franc Weerwind vertelt het ons.

Gepubliceerd in Almere Dichtbij, winter 2017
Lees hier het interview met Franc Weerwind

Zolang mijn vrouw mij maar leuk vindt!

Relaxed slentert Charly Luske het terras op van The Boathouse. ‘Oh,’ zegt hij, ‘trekt het management maar anderhalf uur uit voor het interview? Nou, ik heb alle tijd hoor. Geen probleem.’ Lachend ploft hij neer, stralender dan de zon. Hier zit een man die alles heeft. Toch?

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, herfst 2012
Lees hier het interview met Charly Luske

Volvo Ocean Race: op high speed rond de wereld

Acht maanden lang op het water. In een afmattend ritme van zeilen, eten, slapen. Vier uur op, vier uur af. De Volvo Ocean Race is het meest tot de verbeelding sprekende zeilevent ter wereld. Voordekker Gerd-Jan Poortman vertelt aan Thuishaven Magazine wat hem allemaal te wachten staat.

Gepubliceerd in Thuishaven Magazine, zomer 2014
Lees hier het interview met Gerd-Jan Poortman

Eigenlijk ben ik hartstikke lief…

Met haar engelengezichtje en maatje XS oogt Jennifer de Jong als een breekbaar poppetje. Maar schijn bedriegt. Jennifer is verre van fragiel. In Anno sprak ze openhartig over burgerlijkheid, biologisch eten, haar beschermde opvoeding en haar lak aan de labels die men overal op plakt. Jennifer stippelt haar eigen weg uit. Zeg dat ze iets niet kan, en deze Brutale Meid gaat er dwars tegenin.

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, lente 2011
Lees hier het interview met Jennifer de Jong

Niet zeuren, maar werken

Tineke Schouten (58) is de onbetwiste koningin van de typetjes. Elke nieuwe theatertour is standaard uitverkocht. Haar succes dendert maar door: momenteel scoort ze met Moet Niet Gekker Worden. Ze is immens druk, en minstens zo dankbaar: ‘Dat ik dit mag doen, is een cadeau. Ik heb meer gekregen, dan waar ik om vroeg…’

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, lente 2013
Lees hier het interview met Tineke Schouten

‘Ik ben niet van de aai over de bol’

Chefkok Robert Kranenborg oordeelt altijd uitermate kritisch over de gerechten die hij in kookshows voorgeschoteld krijgt. Genadeloos. Is dat hard? Arrogant? Als argeloze televisiekijker zou je dat haast denken. Totdat je beseft dat het Robert persoonlijk was die de moderne keuken in Nederland heeft geïntroduceerd. En dat hij geen celebrity is die kan koken. Juist het omgekeerde.

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, herfst 2014
Lees hier het interview met Robert Kranenborg

Ouder worden is geen kunst, groeien wel

In jachthaven Marina Muiderzand is het altijd vakantie. Golfjes klotsen sloom tegen de kade, lijntjes tik-tik-tikken tegen de palen, een briesje waait je gedachten weg. In dit decor van vrijheid ontmoeten we cabaretier Jörgen Raymann. Workaholic, BN’er, boegbeeld van de multiculturele samenleving.

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, zomer 2013
Lees hier het interview met Jörgen Raymann

Olympische spelen in Rio: begin klein, droom groot

Kippenvel hadden we, toen Dorian van Rijsselberghe goud haalde op de Olympische Spelen in Londen. Die kracht, die souplesse, die techniek! Dorian doet niet aan surfen, Dorian is surfen. Met zijn staat van dienst zou je haast vergeten dat hij op een dag ‘ook maar gewoon is begonnen’ met varen…

Gepubliceerd in Thuishaven Magazine, zomer 2014
Lees hier het interview met Dorian van Rijsselberghe

Jarenlang heb ik genomen, nu is het tijd om te geven

Denise de Haan is meervoudig wereldkampioen wakeboard. Aan Lifestyle Almere vertelt ze openhartig over vallen en opstaan. En over de moeilijkste jump van haar leven: de sprong over het zwarte gat aan het eind van haar carrière.

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, zomer 2014
Lees hier het interview met Denise de Haan

Ontnuchterende kijk op de wereld

Ex-profvoetballer Peter van Vossen is het type ‘niet lullen, maar scoren’. Zijn imago is dat van een stugge Zeeuw, onbenaderbaar en afstandelijk. Maar de jeugd van Almere City loopt met hem weg. LA vraagt zich af wie Peter eigenlijk is. Nee, we hoeven geen samenvatting van interlands en voetbalclubs. Wie is hij écht?

Gepubliceerd in Lifestyle Almere, lente 2012
Lees hier het interview met Peter van Vossen