Terug
Menu

Interviews

Vrouwenthrillers’ Aline van Wijnen in gesprek met Ilse Ruijters 

Voor het eerst hoorde ik over Ilse Ruijters nieuwe thriller in een Almeers café, waar Ilse onder genot van een glaasje wijn haar prille ideeën met mijn deelde en de verhaallijnen en personages op een briefje uittekende. De titel had ze al: Minnaar. Er is het een en ander gewijzigd aan het boek tijdens het schrijfproces, maar de titel is onveranderd gebleven. Nu ligt Minnaar in de winkels. Tijd voor een nieuw gesprek, deze keer met een kop thee en een moorkop.

Lees meer

‘Over je zwangerschapswens praat je niet, het is nog een taboe’

Het duurde acht jaar voor auteur Ilse Ruijters zwanger werd en beviel van een dochter.

Over haar zwangerschapstraject en over andere stellen die moeite hadden om in verwachting te raken, schreef ze het boek Vruchtbaar.  Met niet alleen ervaringsverhalen, maar ook veel praktische informatie.

Lees meer

Almere Deze Week – Als je in een vruchtbaarheidstraject zit, móet je opeens zoveel

Door Petra Onderwater
ALMERE – Wat als je graag een kindje wilt, maar het zwanger worden niet wil lukken? Welke mogelijkheden zijn er en wat staat je te wachten wanneer je een vruchtbaarheidstraject in gaat? Schrijfster Ilse Ruijters uit Almere is ervaringsdeskundige en schreef er een boek over. “Ik had zelf heel erg de behoefte om er álles over te lezen, maar er bleek nauwelijks een boek over te vinden.”

Lees meer

Metro – Als zwanger worden niet lukt, móet ineens zoveel

Zwanger worden. De één probeert het te voorkomen, de ander vecht dagelijks met spuiten, pillen en schema’s voor een kans op bevruchting. Ongeveer twee procent van de Nederlandse baby’s is geboren na een vorm van kunstmatige bevruchting. Over het thema is in Nederland nog veel onwetendheid, schaamte en taboe.

Lees meer

Bookchoice – Interview met Ilse Ruijters over De onderkant van sneeuw (video)

Interview met de auteur Ilse Ruijters Lees De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters op Bookchoice!

Lees meer

Omroep Flevoland – Schrijfster Ilse Ruijters: Ik leef om te schrijven! (video)

“Bij 1 op de 6 stellen duurt zwanger worden langer dan een jaar, maar niemand praat erover. Ik heb er nu een persoonlijk boek over geschreven om het toch een beetje uit de taboesfeer te halen”, zegt schrijfster Ilse Ruijters.

Lees meer

Vrouwenthrillers.nl – Aline van Wijnen in gesprek met Ilse Ruijters

Vandaag, 23 september, is de nieuwe thriller van Ilse Ruijters verschenen: Meisje van me. Onze reporter Aline van Wijnen had onlangs een interview met de auteur, wat resulteerde in een openhartig gesprek.

Lees meer

Leesclub Perfecte Buren: Roelant meets… Ilse Ruijters

Roelant – onze vliegende reporter – ging eerder deze maand op pad en ontmoette Ilse in Almere bij Boekhandel Stumpel waar ze een gezellig gesprek hadden. Lees je mee?

Lees meer

Radio-interview op Omroep Flevoland

“Meisje van me” is de nieuwe roman van de Almeerse schrijfster Ilse Ruijters. Het boek verschijnt deze week, en gaat over Amber en Tom die een kind krijgen via een draagmoeder. Maar na één dag zijn draagmoeder én kind ineens verdwenen.

Kijk en luister het interview hier

‘Je moet als een bezetene de bladzijdes om willen slaan’

De derde thriller van Ilse Ruijters, ‘Meisje van me’, is net verschenen. De leesclub rond dit nieuwe boek is net van start gegaan en je kunt nog aansluiten met een eigen exemplaar. Wil je alvast wat voorpret beleven of ken je Ilse Ruijters nog niet? Hebban riep een aantal enthousiaste VIP-leden bij elkaar om Ilse het hemd van het lijf te vragen in een interview.

Lees hier de rest van het interview