Terug
Menu
Terug naar Columns

Concurrentie

Hier sta ik dan, in ‘de concurrent’. Vier jaar lang schreef ik zaterdagcolumns voor Almere Vandaag. Man, wat vond ik het jammer dat dat ophield. Maar Almere Vandaag werd Almere Dichtbij en het nieuwe format hield geen rekening met columnisten. Iedereen werd gedag gezwaaid. Iedereen behalve Annemarie Jorritsma, wat logisch is natuurlijk, want zij is de enige echte mater familias van onze stad, en kom op zeg, het is wel Annemarie Jorritsma!

Dus hier sta ik dan, in ‘de concurrent’, met toch wel de behoefte om me voor te stellen. Of in ieder geval de neiging te vertellen hoe het me is vergaan sinds mijn laatste column. Misschien herinnert u het zich nog mijn openhartigheid over mijn liefdesverdriet c.q. mijn happy-singleschap? Nou, aan beide is definitief een einde gekomen. Bas en ik wonen inmiddels samen. Ik ben verhuisd van de Kimwierde naar Overgooi. Van volksbuurt naar villawijk. Ik woon slechts één straat verder dan, juist ja, Jorritsma!

Ooit schreef ik met verbazing een column over Overgooi getiteld ‘rijke aapjes kijken’. “Vanuit zijn zorgvuldig ontworpen villa kijkt de Overgooier aan tegen de uitgesproken lelijke smaak van zijn buurman; een felgekleurde kubus,” schreef ik. Nu moet u weten dat Bas architect is. Geen baksteen ligt hier ondoordacht. Wat hij tijdens de bouw echter niet zag aankomen, was de gouden piramide met vierkante, ronde, driehoekige en stervormige ramen waar we nu op uitkijken. Ach, Jorritsma is hetzelfde leed beschoren en als zij het niet erg vindt, wie ben ik dan eigenlijk?

Maar ik heb meer om over te juichen. Vijf weken geleden is mijn allereerste thriller uitgekomen. Aangezien ik overal mag signeren en de interviewvragen aan mij gesteld worden in plaats van door mij, stuiter ik nu al vijf weken lang opgewonden door Overgooi heen – iets wat zeer onvillawijks schijnt te zijn, ik heb al bedenkelijke blikken uit het huis van mijn nieuwe buurvrouw zien komen.

Om een lang verhaal kort te maken, u het zult het dus moeten doen met mij. Die andere krant is nu ‘de concurrent’. Die andere columniste is nu mijn rivale. Ik zal mijn best doen haar te naderen. Elke dag een beetje meer Jorritsma.

 

Gepubliceerd in Almere Deze Week, 28 oktober 2014