Terug
Menu

Later als ik dood ben

De wereld glijdt buiten bereik aan mij voorbij, als achter een plexiglazen ruitje met een cirkel van gaatjes waar je nauwelijks door kunt ademhalen.

Ik kan niet ruiken, niet horen, niet proeven, laat staan voelen.

Ik zie alles.
Ik zie niets.
De stoel, de keuken, zijn benen, het pistool in zijn handen.

Elin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk? Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt.

 

Bestellen

Bestel boek

  • Winnaar Hebban Thriller Award 2017
  • Shortlist nominatie Gouden Strop 2017
  • Prijs originele uitgave: € 17,50
  • Prijs midprice edition: € 9,99
  • Prijs ebook: € 4,99
  • 256 pagina’s

Recensies

Juryrapport Gouden Strop

Ruijters laat zien dat een thriller die klein van opzet is, een verpletterende uitwerking kan hebben. Onderhuidse spanning en pure emoties laten de lezer niet onberoerd in dit verhaal waarin er wordt afgedaald naar de krochten van de ziel.

Hebban

Klein van opzet, groots qua uitwerking en thematiek.

Flair

Dit boek zal je niet loslaten.

Loes den Hollander

Bijna in één adem heb ik ‘Later als ik dood ben’ uitgelezen. Een prachtig geschreven verhaal, waarin spanning en emotie perfect in balans zijn. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Ilse.

Thrillerlovers

Ruijters haar schrijfstijl is gewoon subliem, ze legt haar hele hart en al haar gevoel in het verhaal, schrijft beeldend en levensecht en weet je te raken.

FNV Vrouw Mag@zine

Wat een ijzingwekkend en uitermate knap bedacht plot. Ook als je het boek uit hebt, zindert het verhaal nog een beetje na. Een mooier compliment kun je als auteur niet krijgen.

Connie’s Boekenblog

Met De onderkant van sneeuw won Ilse Ruijters de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek Later als ik dood ben is anders van toon en stijl maar zeker weer een boek dat in de prijzen kan gaan vallen. Ilse heeft een mooi, psychologisch sterk en intens boek geschreven dat je na het lezen niet direct los kan laten.

Shyama in Boekenland

Fragmentarisch, rauw en sexy in een unheimische setting.

VrouwenThrillers.nl

Later als ik dood ben kent meer lagen dan je in eerste instantie denkt. Niets is wat het lijkt en dat maakt dit boek zo goed.

Perfecte buren Leesclub

De plot is minstens verrassend te noemen… Heel knap gedaan en goed uiteengezet. Een mooie, volwaardige afronding van een origineel verhaal.

Almere Deze Week

Een boek dat de lezer regelmatig op het verkeerde been zet zonder dat die lezer überhaupt heeft gemerkt al eerder een been verzet te hebben…

Biepmiepje.nl

Later als ik dood ben is een zeer intense en sterk psychologische thriller die onder je huid gaat zitten. Ilse heeft naar mijn mening weer een onwijs sterk en knap verhaal neergezet!

Boekenbeschrijfster

Ruijters laat met ‘Later als ik dood ben’ zien dat ze geen eendagsvlieg is. Ze heeft wederom een indrukwekkend verhaal geschreven.

Samenlezenisleuker.nl

Sodeju wat een verhaal. Hoe word je van je sokken geblazen? Nou zo dus!