Terug
Menu

Biografie

Ilse Ruijters (24 juni 1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands.

In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag.

Met De onderkant van sneeuw debuteerde Ilse als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2015.

Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de Hebban Thriller Award 2017 en belandde op de shortlist van De Gouden Strop 2017.

In april 2019 verscheen haar eerste non-fictieboek: Vruchtbaar, voor stellen bij wie zwanger worden niet meteen lukt. Hiervoor interviewde ze bijna vijftig professionals en ervaringsdeskundigen. Ook haar eigen ervaringen komen aan bod. Ze deed er acht jaar over om zwanger te raken.

Op dit moment werkt Ilse aan haar derde thriller, Meisje van me. Deze page-turner verschijnt eind 2019 bij uitgeverij Ambo | Anthos. Wat de verwachtingen zijn? Je leest het in de Volkskrant.

Ilse woont samen met haar man Bas ten Brinke, hun dochter Betje en hond Dunya in Almere.

Media