Terug
Menu
Header Rotator

Nieuws

Gezocht voor nieuw boek: vrouwen / stellen in een vruchtbaarheidstraject

Deze winter verschijnt mijn boek over vruchtbaarheidstrajecten. Hierin delen meer dan 40 professionals en ervaringsdeskundigen hun verhaal: van gynaecoloog tot seksuoloog, van fertiliteitsarts tot mensen zoals jij en ik (zelf heb ik er acht jaar over gedaan om zwanger te worden).

Lees meer

Ilse Ruijters wint Hebban Thriller Award 2017

Later als ik dood ben wint Hebban Thriller Award 2017

Later als ik dood ben heeft de Hebban Thriller Award 2017 gewonnen. Daarmee is dit boek uitgeroepen tot beste thriller van het jaar!  De uitslag werd bekend gemaakt tijdens Tijd voor Max op radio 5. Ilse bedankt iedereen die op haar gestemd heeft en is superblij met deze waardering.

Je leest meer op Hebban.nl

Je hoort het bekendmaking op Tijd voor Max

Later als ik dood ben genomineerd voor Hebban Thriller Award 2017

De Hebban Awards zijn publieksprijzen voor de beste boeken van het jaar en worden sinds 2015 uitgereikt. In de categorie thrillers staat ‘Later als ik dood ben’ op de shortlist, samen met vijf andere titels. Stemmen kan tot en met 8 oktober 2017 op Hebban.

 

Ilse grijpt net naast Gouden Strop 2017

Helaas, net geen Gouden Strop voor Ilse. Samen met vier andere auteurs was ze genomineerd voor deze grootste thrillerprijs van Nederland.

“Ontzettend jammer,” zegt Ilse. “Maar goed, de nominatie op zich is al een feestje waard, natuurlijk. Ongelooflijk dat van alle thrillers die het afgelopen jaar in Nederland verschenen zijn, mijn boek in de top 5 staat! En ook de aanwezigheid bij RTL Late Night, waar de prijs bekend werd gemaakt, was een onvergetelijke ervaring.”

 

Vloggen voor Bol.com Lees Magazine

Leuk nieuws! Vanaf zondag 26 maart ben ik regelmatig te zien op Lees.bol.com In een nieuwe rubriek ga ik in gesprek gaat met auteurs om jullie te inspireren. Dit alles wordt gepresenteerd in een vlog van één minuut! Mijn pre-vlog is vandaag online gezet. Check hem hier.

Later als ik dood ben verschijnt 1 oktober

Af! Poeh poeh, dat had heel wat voeten in de aarde. Maar goed, de laatste punt is gezet en het manuscript is eindelijk verstuurd. Een half jaar later dan gepland en met een nieuwe omslag. Ilse is er heel erg tevreden over. De persklaarmaker ook, want zij schreef:

“Retespannend. Strak plot, mooie staccato schrijfstijl, vooral in de dialogen. Goed psychologisch inzicht.”

Op dit moment wordt Later als ik dood ben gedrukt. Vanaf 1 oktober is Ilse’s nieuwe thriller overal in Nederland en België on- en offline te koop.

Alvast in de stemming komen? Hebban publiceerde alvast een prequel.

Ilse wint Hebban Debuutprijs

Zondag 25 oktober, op het Thrillerfestival in Zoetermeer, won Ilse de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Hebban is de grootste lezerscommunity van Nederland. De jury bestond uit 12 veel-lezers.

Enkele quotes uit het juryrapport:

‘De balans tussen spanning en psychologie wordt tot aan het eind goed volgehouden.’
‘Een sterk debuut, een mooie psychologische thriller.’
‘De verschillende karakters dragen zeer goed hun steentje bij aan het verhaal.’
‘Prachtig volle zinnen en creatief gevonden vergelijkingen die het verhaal versterken.’
‘De schrijver heeft een uniek onderwerp gevonden voor een thriller.’
‘Een steengoed debuut, dat flink op je gemoed inwerkt.’

 

Genomineerd voor Hebban Thriller Debuutprijs 2015

Vandaag werd bekend dat De onderkant van sneeuw is genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. In totaal zijn nu vijf titels genomineerd. Op de zesde titel kan het publiek stemmen.

De verkiezingsavond vindt eind oktober plaats, tijdens het Nederlands Thriller Festival in Zoetermeer.

 

Ilse Ruijters uitgeroepen tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar

18 Juni werd in het Agora Theater in Lelystad de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar gekozen. De Almeerse thrillerschrijfster Ilse Ruijters won de publieksprijs. In haar pitch vertelde ze hoe haar ondernemerschap haar de afgelopen jaren de mogelijkheid gaf om ruimte te creëren voor haar passie, een boek schrijven.

Zes jaar geleden schreef Ilse zich bij de Kamer van Koophandel in als freelance tekstschrijfster. Ze ging met zo’n bevlogenheid aan het werk dat ze sindsdien geen moment om werk verlegen heeft gezeten. Dat realiseerde een financiële hefboom. Geen grote, maar waar een wil is…

Ilse’s debuut, de psychologische thriller De onderkant van sneeuw, verscheen in september 2014 bij The House of Books en is zeer goed ontvangen.

Haar verhaal gaat over keuzes maken, hard werken en passie. Bekijk hier de pitch van Ilse Ruijters

 

Ilse Ruijters genomineerd voor titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar

Juni is niet alleen de maand van het spannende boek, het is ook de maand waarin de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt gekozen. Dit jaar is thrillerauteur Ilse Ruijters genomineerd.

Het is een bekende uitdaging voor creatieve ondernemers. Hoe maak je de omslag van korte opdrachten naar vrij werk? Oftewel: hoe creëer je een hefboom?

Zes jaar geleden schreef Ilse Ruijters zich als freelance tekstschrijfster in bij de KvK. Sindsdien schrijft ze artikelen, columns en zakelijke teksten. Iets wat haar ontzettend gelukkig maakt, maar wat haar tegelijkertijd jarenlang remde. Zoals een miljoen andere Nederlanders droomde zij er namelijk van een boek te schrijven. Maar hoe?

Waar haal je de puf vandaan om na een lange (schrijf)dag achter je computer te kruipen? En waar haal je het geld vandaan om vrije tijd te ‘kopen’? Freelance tekstschrijvers verdienen immers geen tonnen. (Ilse niet, in ieder geval.)

In de tijd dat Ilse er financieel alleen voor stond, heeft zij haar droom waargemaakt. Haar debuut, de psychologische thriller De onderkant van sneeuw, is in september 2014 verschenen bij The House of Books en heeft – mede door haar eigen inspanningen – veel media-aandacht gekregen.

Haar verhaal gaat over focus en groot durven dromen. Over emotionele en financiële hobbels en een plek in de Bruna Tip 5. Over toewijding, marketing en gezonde zelftwijfel. Succes is ruimte creëren voor je passie, ondernemerschap is keuzes durven maken.

Donderdag 18 juni wordt in Lelystad de feestelijke verkiezingsavond gehouden. Daar wordt bekend of Ilse Ruijters zich ook daadwerkelijk Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2015 mag noemen.