Terug
Menu
Header Rotator

Columns

Goud

Ik zit Betje op de bank een voeding te geven, wanneer ik aan Bas vraag: ‘Heb jij nog een idee voor een column?’ –  ‘Doe het over schaatsen,’ antwoordt hij meteen. Hij weet dat ik me heb voorgenomen om niet al mijn columns over onze baby te schrijven.

Lees meer

Negentien dagen

Ooit zei iemand tegen mij dat vrouwen op hun zevenentwintigste pieken. Dat ze dan op hun mooist zijn, het meest in hun kracht, dat ze niet begeerlijker kunnen worden. Ik was op dat moment voorin de twintig en prees mezelf gelukkig mijn hoogtepunt nog in het vooruitschiet te hebben liggen.

Lees meer

Na de aftiteling

Jarenlang haalde ik zo begin december, in mijn eentje, een kerstboom. Op de fiets. Stam op het stuur, takken over het zadel en dan voorzichtig terug naar huis toe lopen. Aldaar wiebelde ik mijn Nordmann vloekend en steunend in zijn kerstboomstandaard en begon ik – nog harder vloekend en steunend – de kerstlampjes uit de knoop te halen. Het jaar daarvoor had ik die nog zo keurig opgeborgen. Hoe was het mogelijk dat ze weer in de knoop zaten? En dat ze dat ook zo halsstarrig bleven!

Lees meer

De hippe vegetariër

Dit weekend kregen we een stel te eten dat hier niet zo heel vaak komt en zoals altijd wanneer we gasten ontvangen, stelde Bas voor om ‘zijn’ peppersteak te maken. (Aan mij de schone taak de doordeweekse maaltijden te bereiden, aan hem de eer te scoren met bijzonderheden.)

Lees meer

De hijger

Om eerlijk te zijn, dacht ik dat ze uitgestorven waren: de hijgers. Ik bedoel, er is zoveel te beleven op het internet en er zijn zulke bizarre dingen te zien op social media, waarom zou je nog old school de telefoon pakken? Dat is toch achterhaald!

Lees meer

Hormonen op hol

Na zes maanden zwangerschap kan ik met een gerust hart zeggen dat hormonen rare dingen met je doen. Opeens kan ik me bijvoorbeeld ontzettend goed zorgen maken. Over alles. Van wat ik op mijn brood moet doen (wil ik eigenlijk wel brood? Ik kan ook soep nemen, of een cracker, of… Alles is ineens ook zo lekker!), tot over hoe we het allemaal gaan redden, straks, als ons kindje is geboren.

Lees meer

De restjesman

Elk huishouden heeft zijn eigen concepten. Concepten die je van huis naar huis met je meeneemt, van partner naar partner, waar je simpelweg niet zonder kunt. Zo heb ik al sinds mensenheugenis een “chipsla”, letterlijk een la voor de lekkere dingen. Dat hadden we vroeger al bij mijn ouders, dat had ik in mijn eerste huisje en toen ik bij Bas ging wonen, was het een van de eerste dingen die ik introduceerde.

Lees meer

Zo klein, zo groot

Hoelang heb ik uitgekeken naar deze column? Hoelang heb ik ernaar verlangd om de wereld te vertellen wat ik nu ga schrijven: we krijgen een kindje! Ja echt. Het heeft even geduurd voordat we het zelf durfden te geloven, maar inmiddels kunnen we er niet meer omheen. Ik heb een buikje, we hebben ons kleintje al een paar keer op een echo gezien en dat de hormonen door mijn lichaam gieren, valt nauwelijks nog te ontkennen.

Lees meer

BarbecueBAStard

De marketingtrend van dit moment is barbecue. Grote mannen met Groot vlees sieren de covers van barbecueboeken. Daarnaast hangen stoere schorten, indrukwekkend gereedschap en cederhouten rookplanken.

Lees meer

De laatste vandaag

Toen ik tien jaar geleden naar Almere verhuisde, werkte ik als officemanager bij een bedrijf in Weesp. Het was al twee jaar een baan-voor-even, een tussenpauze op weg naar mijn droombaan: een carrière als schrijfster. Boeken schrijven was nog een brug te ver, maar werken bij een krant, of bij een tijdschrift leek me het summum.

Lees meer

Volgende